'Kadını köle sınıfına sokan bir karar'

Güncelleme Tarihi:

Kadını köle sınıfına sokan bir karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 14:37

30 yıllık evlilikten sonra aldatma sebebiyle boşanan kadın Yargıtay'dan ev emeği için bin TL tazminat istedi. Yargıtay, "ev emeği maddi katkı sağlamaz" diyerek tazminat talebini reddetti. Gila Benmayor bu kararı hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi;

Haberin Devamı

BU KARAR EŞİTSİZLİĞİ DERİNLEŞTİREN VE LEGALLEŞTİREN BİR KARAR


Bu karar kadın ile erkek arasında var olan eşitsizliği derinleştirecek bir karar çünkü erkeğin zaten evde hiçbir yardımı olmuyor. Bu karar da bunu legalleştiriyor. Yani erkeğin evde kadına yardım etmemesini legalleştiren bir karar.

Ev kadını bile olsa erkek, kadına çocuğun büyütülmesinde yardım etmeli. Bu eşitsizliği daha da derinleştirecek bir karar olarak görüyorum. Çalışan kadınlarda dahi erkek evin hiçbir işine yardım etmiyor.

Kadın neticede çalışmıyor bile olsa karşılığında para bile almıyor olsa da emek sarfediyor ve bu emeğin bir karşılığının olması lazım.

KADINI KÖLE SINIFINA SOKAN BİR KARAR

Eğer ki kadın çalışmasaydı, ev işini yapmasaydı, erkek parayla yaptıracaktı bu işi. Tutun ki kadın öldü. Ne yapacaktı erkek. Kadın evde her şeyi yapar ve bedava yapar  gözüyle bakılıyor. Yani köle gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Neticede yemek yapıyor, çamaşarı yıkıyor, bulaşığı yıkıyor, çocuk büyütüyor. Daha ne yapsın? Bu tamamen kadını köle sınıfına sokan bir karar. Ortada 30 yıllık bir emek var. Ev işleri o kadar bedava yapılmamalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!